Obitelj Sablić upriličila je u subotu svečanu večeru povodom 30 godina tvrtke Sablić d.o.o. i 20. obljetnice ustanove Doma za starije i nemoćne osobe “Ivana”. Bila je to prigoda za nagrađivanje djelatnika, ali i za druženje s prijateljima i partnerima s kojima obitelj Sablić surađuje desetljećima.
Direktorica Ivana Sablić Milat rekla je za Prigorski.hr kako je bilo dobrih i loših dana i mnogo stresnih situacija proteklih desetljeća. – Naprijed nas je gurala ljubav i predanost prema poslu. Večeras smo nagradili naše djelatnike koji su nam svih ovih godina velika podrška.
Uspjesi nisu samo naši, već su to i uspjesi naših djelatnika koji su dali veliki doprinos. Najboljim radnicima smo dodijelili nagrade, ali i radnicima koji kod nas rade pet, deset, petnaest, dvadeset i dvadeset pet godina. Možemo kazati da večeras imamo ovu večeru za naše djelatnike – kazala je Ivana Sablić Milat.
Osnivač tvrtke Milan Sablić je rekao kako ukupno imaju 58 djelatnika, od toga je 37 u Domu za starije i nemoćne. -U Domu su 123 korisnika, a slobodna su samo dva mjesta. Imali smo malu krizu tijekom korone u restoranu, ali sve ove godine poslovali smo pozitivno. Od naših početaka, moram to istaknuti, dizali smo kredit, zatvarali ga i dizali novi u svrhu razvoja. U 30 godina otplatili smo 2,6 milijuna eura kredita. Sve smo uredno plaćali i vraćali. Bjelovarska banka je imala povjerenje u nas pa smo zadnji kredit dobili uz kamatu od 2 posto. Daljnji planovi oko razvoja su na djeci, uskoro ću imati 70. godina, imam sina i kćer. Imaju temelje, a ja ću im pomoći koliko mogu – rekao je Sablić dodavši kako se u restoranu godišnje održi između 48 i 55 svadbi te da u restoranu radi 11 žena i tri muškarca.
Ivana je istaknula kako je daljnji plan edukacija i ulaganje u sve djelatnike. -Na tržištu se želimo i dalje pozicionirati prvenstveno po kvaliteti, tradiciji i pouzdanosti – poručila je.
Milan Sablić je poručio poduzetnicima kako treba biti hrabar, pošten i korektan prema djelatnicima, dobavljačima i bankama, dok je Ivana Sablić Milat napomenula kako svi korisnici imaju profesionalnu skrb i brigu u Domu. -Uistinu se trudimo da radimo na visokom nivou, jer nam je broj jedan medicinska njega. I tu radimo stalne edukacije oko profesionalne skrbi naših korisnika, a restoran je poznat po vrhunskoj hrani i velikim porcijama. To ćemo njegovati i dalje – zaključila je direktorica.
Uz ukusnu hranu na stolovima, pjevalo se i plesalo dugo u noć, a mi smo zabilježili djelić atmosfere.
Donosimo bogatu galeriju fotografija i još jedan video sa svečanosti.











































