Spraviščanska “Štrukljijada”, okupila je najvještije među najvještijima u pripremi štrukljov.
Pažnju na ovome događanju privukla nam je sedamnaestogodišnja Mateja Ivanušić, jedna od najmlađih natjecateljica manifestacije, a predstavljala je Mjesni odbor Dijankovec.
Dok smo degustirali štruklje koje je ona pripremala, pitali smo je od koga je to tako dobro naučila.
– Naučile su me mama i baka, ali najviše sam gledala mamu kako sprema štruklje i tako sam uz nju krenula – otkrila nam je.
Prisjetila se kako se u pripremi svojih prvih štrukljov odvažila već s 15 godina, dok je zajedno s mamom sudjelovala na manifestaciji Štrukljijade.
Otkrila nam je tajnu njenog recepta.
– Tajna je samo u našim domaćim proizvodima. Imamo domaće brašno i ono najvažnije, naš domaći sir, koji radimo od mlijeka krava s naše farme. Naravno, za spremanje dobrih štruklji, potrebno je puno volje i ljubavi – zaključila je Mateja
Dok je mladih domaćica poput Mateje, sigurni smo da tradicija pripreme prigorskih štrukljov ima svoju svjetlu budućnost.