Radovi na brzoj cesti Cugovec – Križevci prema najavama bivše Vlade trebali su završiti u 2015. godini, ali to se nije dogodilo. Početkom ove godine iz HAC-a su nas izvijestili da je planirani rok dovršetka svih radova i ishođenje uporabne dozvole drugi kvartal 2016. godine. Zatim je križevački gradonačelnik Branko Hrg najavio da će probati pogurati da se cesta otvori povodom Dana grada Križevaca, 24. travnja 2016., ali ni od toga ništa biti neće.

cesta

Na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru pitanje ministru prometa Olegu Butkoviću oko puštanja u promet Podravskog ipsilona postavio je saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak.

Križevčani bi tom dionicom mogli prometovati od ove jeseni, što je ujedno i najraniji rok za otvorenje nadvožnjaka u Cugovcu, rekao je Butković.

cesta

S okolnih prometnica može se vidjeti da su radovi na brzoj cesti u tijeku, a na dionici D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno proširuje se prometnica pa se promet odvija naizmjenično uz prometnu signalizaciju.

Najranije će u jesenskim mjesecima biti puštena u promet brza cesta prema Križevcima, a budući da se lokalni izbori održavaju u svibnju 2017. godine, ne bi čudilo da se brza cesta otvori u vrijeme kada će odgovarati političkim strukturama.

cesta

prigorski.hr