Održavanjem završnih ispita proteklog vikenda završeno je osposobljavanje vatrogasnih kadrova na području Vatrogasne zajednice Grada Križevaca. Naime, tijekom prošlih mjesec i pol dana polaznici su pohađali teoretsku nastavu i praktične vježbe da bi u nedjelju 13. ožujka pristupili završnim ispitima za stjecanje zvanja vatrogasac.

Uz pokazano solidno zvanje, ispitu je pristupilo i s uspjehom položilo ispit 15 polaznika koji su time stekli početno zvanje u vatrogastvu – vatrogasac. Prije održavanja ispita za vatrogasce, održana je provjera znanja za postojeće vatrogasce. Polagali su pismeni test iz cjelokupnog gradiva za zvanje vatrogasac. Ispitu je pristupio 41 polaznik i svi su uspješno položili ispit i stekli zvanje vatrogasac I. klase.

vjezba

Prigodnim riječima polaznicima osposobljavanja obratili su se predsjednik Zajednice Miroslav Petračija i zapovjednik Zajednice, ujedno i zapovjednik JVP Grada Križevaca Mario Martinčević.

Osim ovih osposobljavanja Vatrogasna zajednica Grada Križevaca bila je nositelj osposobljavanja vatrogasnih kadrova na području općine Sveti Petar Orehovec, gdje su osposobljeni vatrogasni kadrovi i to; vatrogasci (17 polaznika), vatrogasci I. klase (16 polaznika) i vatrogasni dočasnici I. klase (7 polaznika).

vjezba2

Isto tako u organizaciji Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije bliži se kraj osposobljavanja za zvanje vatrogasnog časnika. S obzirom na broj kandidata s ovog požarnog područja osposobljavanje je organizirala Vatrogasna zajednica općine Sv. Petar Orehovec, a predavači su stručni djelatnici JVP Grada Križevaca i VZG Križevaca.

Od 33 polaznika osposobljavanja 14 polaznika je iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Grada Križevaca. U nastavku donosimo nekoliko fotografija s ispita kao i sa vatrogasnih vježbi polaznika za časnike.

vjezba3 vjezba4 vjezba5 vjezba6 vjrzba7