U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, održat će se radionica Likovne udruge Prigorje Art. Tema radionice bit će „Naiva i slikanje na staklu“, sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, u sklopu projekta „Kuća ideja-prostor zajedništva“.

Voditelj radionice bit će Josip Cugovčan, poznati slikar naive i etnograf. Polaznici će pod stručnim vodstvom naučiti kako slikati uljem na staklu, ali i akrilnim bojama na platnu. Cilj radionice je potaknuti umjetničku edukaciju neafirmiranih i neotkrivenih umjetnika različite životne dobi.

Dođite stoga 13. studenoga 2021. s početkom u 12:00 sati, a za radionicu se možete predbilježiti u toku današnjeg i sutrašnjeg dana na email adresu [email protected]

Nositelj projekta je KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec, a partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje šeste od predviđenih deset radionica Likovne udruge Prigorje Art, unutar ciklusa radionica o tehnici naivnog slikanja te upoznavanja s osnovama slikanja uljem na staklu. Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.