U Vukovaru su danas sukobljeni predsjednik države Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić sudjelovali na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac, javljaju vijesti.hr

Predsjednik Milanović je nakon toga dao izjavu za medije u kojoj je napao Banožića i premijera Plenkovića, a o svemu se potom pred novinarima oglasio i ministar obrane.

>>Milanović: ‘Premijer je puzajući državni udav’ – Prigorski.hr

“Na mene se radio pritisak iako sam tražio da se dostavi zahtjev za Počasno-zaštitnu bojnu koja je trebala otići u Bugojno u ožujku. Načelnik Hranj je znao da ne može izdati odluku pa je od mene tražio zamolbu. Vidjet ćete da sam odluku napravio da ne budu zaustavljeni na granici. Milanović ne poštujući žrtvu Vukovara je napravio performans koji je jedan u nizu blaćenje HDZ-a, sustava obrane, uvlačeći nas u politikanske igre. Nakon polaganja vijenaca je bila misa, otišli smo na nju, a oni su otišili na kavu dogovarati sitna strančarenja s polupolitičarima ne bi li pokušao izvrnuti vlast i sebe oživjeti. Jezik kojim govori je jezik uličara i ne mogu to prihvatiti”, kazao je Banožić.

“Ako vas sedam puta netko nazove lažovom i kaže da to prate strani mediji… Kad sam bio u Bruxellesu, pitaju me kolege što se događa, to su kolege iz susjedstva, on radi međunarodnu štetu i radi problem RH. To nije uloga predsjednika. Tumačenje zakona na njegov način i sada kada je predsjednik najbolje govori o njegovom karakteru. To je čovjek bez karaktera. Nazivati nekog lažljivcem, opuškom, da će nekog umiroviti najbolje govori u kojoj je psihičkih fazi. Nije dobar za RH, pogotovo što je to napravio u Vukovaru. Za vrijeme rata sam bio u ratnu području, bio sam dijete, on nije bio. Znate li što je trebalo ’91. kad ste bili vojni obveznik, kakvu ste vezu morali imati da ne budete u ratu? Neka ga bude sram”, kazao je Banožić.

“Znate li koliko su puta generali dobivali zabranu da polažu vijenac sa mnom? Halo. Generali su dobivali zabranu da polažu vijenac s ministrom obrane. Pa što je to jedna jadna politika jednog iskompleksiranog čovjeka. On je psihijatrijski slučaj”, kazao je.