Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u srijedu španjolskog premijera Pedra Sáncheza koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Sabora.

Tijekom sastanaka Jandroković i Sánchez su potvrdili vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose. Sugovornici su istaknuli zajednički interes za daljnjim jačanjem suradnje dviju zemalja, te ocijenili važnim uspostaviti još čvršće parlamentarne veze kroz snažniju suradnju na razini odbora te Hrvatsko-španjolske skupine prijateljstva, priopćeno je.

Jandroković je uputio poziv predsjednici španjolskog Kongresa zastupnika Meritxell Batet u službeni posjet Hrvatskom saboru.

U završnom dijelu razgovora bilo je riječi o gospodarskoj suradnji koja se intenzivirala prošlih godina, posebice u području trgovinske razmjene, kao i u turizmu. Isto tako, razmijenjene su informacije o tijeku pandemije covida-19 u dvjema zemljama. Zaključno, Jandroković i Sánchez su se osvrnuli na uloge Hrvatske i Španjolske u globalnoj i europskoj sigurnosti, priopćeno je iz Sabora. (Hina)