Kod novih 309 osoba u Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom, objavio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. U Zagrebu je tako trenutno aktivan 2561 slučaj zaraze. Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 77.363, što je za 348 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađena su 702 uzorka, od kojih je 156 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 273 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 607 osoba.

Od 273 zaražene osobe, 145 osoba su kontakti pozitivnih osoba, a jedna je doputovala iz BiH. 88 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze.

Kod devet je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (vjenčanja, obiteljska i sportska okupljanja). Za 24 osobe obrada je u tijeku. Tri su osobe izložene u obrazovnim ustanovama, a kod tri je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva zdravstvena i dva nezdravstvena djelatnika. Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 47 učenika, pet nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 36 učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 346 učenika osnovnih i 247 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba. Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljeno je 1080 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 632 osobe. (Hina)