U sklopu nove kampanje Turističke zajednice grada Koprivnice “KOPRIVnicA na tanjuru” danas je novinarima i food blogerima predstavljena nova turističko-gastronomska ponuda grada. U jutarnjim satima predstavnici medija i food blogeri imali su priliku obići Podravkin muzej prehrane, zatim biciklima pogledati najpoznatije gradske znamenitosti, u Smuteku probati zdravi koprivin doručak i smoothie te za kraj kušati novi sezonski jelovnik kuharice Nikoline Lončar iz hotela Zlatan.
Novi sezonski jelovnik koji je već sada u redovnoj à la carte ponudi restorana inspiracija su bila jela od koprive, ali i razna mesna i vege jela gdje su se vješto kombinirale jesenske namirnice poput koprive, buče i kestena. Tako su se na meniju mogla naći razna predjela poput mini hamburgera s tijestom od koprive, rolade od koprive sa svježim sirom, šunkom i paprikom, zatim razna veganska jela poput hrskavog tijesta punjenog humusom od slanutka i koprive, tikvica s roštilja s medom i chillyem te goveđeg jezika i okruglica punjenih sirom i koprivom.
Za glavno jelo kuharica Nikolina Lončar predstavila je okruglice s koprivom, povrće sa žara, teletinu s umakom od šumskih gljiva, juhu od povrća, lungić pohan u parmezanu i češnjaku, puretinu u buči, puretinu tostiranu s parmezanom te krumpir sa špekom, lukom i gljivama.
Za desert tema je opet bila kopriva pa su se tako mogli probati štrukli s tijestom od koprive punjene sirom, mus biskvit i voćna krema, dizani kolači s orasima i makom, kesten torta te torta s bučom i sirom.
Uz poznate food blogere i influencere događaj su uveličali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan, pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, vinar Goran Kostanjevec i mnogi podravski načelnici.



































