Teatar Gavran u novoj sezoni 2021./22. najavljuje premijeru ozbiljne političke drame Mire Gavrana “Glasnogovornik”, a niz repriznih izvedbi hit naslova toga teatra započinje već u petak 1. listopada na maloj pozornici KD Lisinski, s najnovijom uspješnicom “Na kavici u podne”.

Teatar Gavran već devetnaest godina uspješno djeluje u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske i Europe, okupljujući na svojim predstavama ponajbolje hrvatske glumce, redatelje, scenografe, kostimografe i kompozitore. Sve predstave toga kazališta temeljene su na tekstovima Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu.

Novu sezonu otvorit će u petak, 1. listopada na maloj pozornici Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gdje će za zagrebačku publiku izvesti ovogodišnju uspješnicu “Na kavici u podne” s Vedranom Komeričkim i Mladenom Gavran u glavnim ulogama. Dan poslije, u subotu 2. listopada, publika će moći pogledati prošlogodišnju komediju “Savršeni partner” s Anom Vilenicom, Kristinom Krepelom i Svenom Jakirom.

Na repertoaru ostaje i hit-komedija “Sve o muškarcima” s Radom Radolovićem, Tomislavom Krstanovićem i Vedranom Komeričkim, koja će tijekom listopada pored izvedbe u Lisinskom gostovati u Mostaru, Pragu i Beču.

Uz ove predstave za odrasle, na repertoaru Dječje scene Teatra Gavran i nadalje se mogu vidjeti popularne predstave za najmlađe “Doktor od životinjica”, “Mudra sova i lukava lisica” te “Bjelobradi nosi darove”.

Za početak ožujka 2022. godine planirana je premijera ozbiljne političke drame Mire Gavrana “Glasnogovornik”. Iskusnog političara glumit će Dragan Despot, dok će se glumac za ulogu mladog političara odabrati na audiciji krajem ove godine.

U svibnju 2022. Teatar Gavran će organizirati 2. Zagrebački festival monodrame, a krajem lipnja i 2. Dane Teatra Gavran u Zagrebu, na otvorenoj pozornici.

(Hina)