U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu danas počinju „Oblizeki Varaždinske županije“. Jedno od najljepših dvorišta u Varaždinu od danas do nedjelje, 29. kolovoza, postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro.

Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.

Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja.

Popularna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju „Oblizeka Varaždinske županije“ je od 18 do 23 sata.

Šarm kuhinje varaždinskoga kraja bio je i ostao u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama. Osobitost su svakako domaće zaštićene namirnice prepoznate i u Europi koje se koriste za pripremu vrhunskih jela.

Dođite i uživajte!

Četvrtak, 26. kolovoza

Svježi sir s bučinim uljem i košticama u košarici od prhkog tijesta

Pečena purica nadjevena mlincima na pireu od buče

Štrukli od buče sa makom

Petak, 27. kolovoza

Pašteta od fazana

Svinjska pečenka, krpice sa zeljem

Kuruzna zljevka sa sirom i orasima

Subota, 28. kolovoza

Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu

Punjena patka sa hajdinom kašom

Piramida od kestena

Nedjelja, 29. kolovoza

Domaća šunka s hrenom

Pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički

Toplička kupališna torta