Restoran Štagelj u Koprivnici koji je prije nekoliko mjeseci otvorio svoja vrata sve više privlači posjetitelje svojim jelima.

Ovaj vikend Štagelj smo posjetili radi njihovih BBQ rebaraca i ribeye steaka od black angus govedine. S obzirom da se zasada u Koprivnici ne može pojesti pretjerano dobar steak bili smo jako znatiželjni kako će ovaj cijenjeni komad mesa napraviti u Štaglju. No, krenimo redom.

BBQ rebarca u Štaglju rade na klasičan američki način i sous vide tehnikom kako bi meso bilo izrazito mekano i sočno, što je i najveća prednost ovih finih rebaraca. Mekana, sočna, finog okusa i dobro začinjena ova rebarca pun su pogodak za sve ljubitelje dobrog roštilja. Kao prilog dolazi pekarski krumpir koji kao kombinacija nije ništa posebno originalno, ali nama za ovakav tip rebarca idu izrazito dobro i ponajviše zbog originalnog umaka koji dolazi uz ovo jelo.

stagelj1

Umak koji apsolutno preporučujemo, radi se od dinstanog luka koji je blago karameliziran, šećera, soli, papra, kurkume i dimljene slatke paprike u kombinaciji s kečapom, senfom i vodom. Zbog ovog umaka, ali i fino pripremljenih rebarca apsolutno preporučujemo ovo jelo. Cijena ovog jela s prilogom iznosi 70 kuna.

Ribeye koji u Zagrebu često postiže astronomske cijene, u Štaglju steak od 300 grama možete pojesti za povoljnih 195 kuna. Steak je bio izrazito dobro pripremljen, medium razina, što je za 21 dan odležavani black angus taman. Naravno ovakav kvalitetni steak možete pojesti i u medium rare varijanti i isto tako nećete pogriješiti.

stagelj3

Sočan, divnih aroma i na kraju jednostavno začinjen morskom soli i paprom čini ovo jelo trenutno najozbiljnijim mesnim specijalitetom u Štaglju. Naravno da će ovakva vrsta mesa nekim gostima biti cjenovno nedostižna pa ne očekujemo trenutni boom, ali pozitivno je što i Koprivnica napokon ima restoran koji može zadovoljiti i one zahtjevnije goste dubljeg džepa. Za kraj vjerujemo kako će svi istinski ljubitelji steakova, koji puno putuju po svijetu, zasigurno znati cijeniti kvalitetu i ovakvu izvedbu ribeyea.

Ovdje možete pogledati i emisiju Gastro tražilice iz restorana Štagelj.