Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske otvorena je u subotu u Lovincu u Lici, a ondje će u 10 dana mnogi izviđači svladati nove vještine i praktično primjenjivati već stečena znanja, izvijestili su u subotu iz Saveza izviđača Hrvatske.

Šumska škola otvorena je u suradnji s Općinom Lovinac, Ravnateljstvom Civilne zaštite MUP-a te Hrvatskim šumama.

Na ovogodišnjoj školi sudjeluje oko 180 izviđača iz cijele Hrvatske.

“Šumska škola saveza izviđača Hrvatske 10-dnevna je edukativna aktivnost tijekom koje budući izviđački voditelji praktično primjenjuju stečena znanja o radu s djecom i mladima, svladavaju nove vještine i pripremaju se za rad s novim članovima. Ova aktivnost održava se po modelu izviđačkog taborovanja, u prirodi pod šatorima”, navodi se u priopćenju Saveza.

Izviđači su najavili i kako će upravo na tom mjestu uskoro nastati i prvi Nacionalni izviđački centar u kojem će boraviti na tisuće izviđača iz Hrvatske i svijeta.

Centar će pružiti mogućnost kampiranja izviđačima iz čitavog svijeta, a posebno će koristiti i hrvatskim izviđačima za naobrazbu budućih izviđačkih voditelja.

Najavili su i 11. Smotru Saveza izviđača Hrvatske, koja će se održati na istom mjestu sljedeće godine, a ondje će se na dva tjedna okupiti do 2000 djece i mladih iz Hrvatske i Europe.

Smotra će biti otvorena za javnost te će se svi zainteresirani moći pridružiti izviđačima u njihovim aktivnostima na području Like. (Hina)