Žaklina Troskot u RTL Direktu otkrila je koje mjere će Stožer ublažiti.
Bili ste danas na sastanku sa Stožerom – što sada znamo, što smijemo raditi u petak, i do koliko sati?
Što se tiče restorana i kafića, pomiče se radno vrijeme do 23 sata. Dosad je bilo do 22 sata i dolazi taj novi moment – restorani i unutarnji prostor i svadbe koje će se moći održati cijelu večer.
Znači nema veze što su restorani do 23, pir može trajati do kad god – to znamo. Koliko gostiju?
120.
120? Sve smo od vas onda saznali. Mislite li da su kafići nepravedno zakinuti?
Definitivno, i to još uvijek nisu završeni razgovori. Mi smo bili na razgovoru i sutra ćemo sigurno morati nastaviti zato jer opet dovode kafiće u istu situaciju kad su bili i na zimu gdje su mogli prodavati coffee to go. Sad imamo opet situaciju gdje će u nekim trgovačkim lancima ljudi moći jesti hranu, a neće moći, odmah u lokalu pored, popiti kavu. Tako da je to opet dosta nelogično.
Što su vam odgovorili? Možete li se nadati otvaranju dva tjedna kasnije ili?
Ukoliko situacija s brojkama bude povoljna, možemo očekivati onda od 15. lipnja otvaranje.
Koliko sad za kafiće i restorane znače sad ta ekstra dva sata koji su dobili. Za restorane taj prostor unutra. Je li to taj dio dana kada se najviše troši i najbolja je zarada ili kako?
Za restorane sigurno puno znači jer morate zamisliti da je do sada bilo do 22 sata. Nisi večerao. Ako dođeš na večeru u 20.30, moraš biti jako brz, tako da su gubili taj večernji posao. Isto tako su gubili vrijeme koji im nije išlo na ruku.
Kiša je padala i nije ti ugodno sjediti vani tri sata i večerati. Isto tako, naravno i kafićima tako da će ovo produljenje radnog vremena sigurno doprijeniti nešto, ali velim – nismo do kraja zadovoljni.
Pogledajte video.






