Nakon nešto manje od tri godine, splitski TBF vraća se u klub Boogaloo, na čijoj će ljetnoj terasi u subotu, 5. lipnj,a svojim najvećim hitovima obilježiti početak povratka glazbenih događanja i koncerata u Zagreb.

The Beat Fleet (TBF) svoju priču započinje kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i razvija svoj zvuk do 1997., kada su izdali svoj prvi album pod imenom “Ping Pong: Umjetnost zdravog đira”.

TBF danas iza sebe ima sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike. Glazbene podloge kreirane su isključivo korištenjem samplova, koji su birani i spajani u cjelinu zajedničkim radom u studiju.

Naklonost publike osvojili su energičnim i originalnim nastupima, kombinirajući rap sa živim instrumentima. U izmijenjenim koncertnim aranžmanima pjesme su dobile novo ruho; od funka, soula, reggaea, grungea, rock’n’rolla do klapskog pjevanja.

Članovi TBF-a često se opisuju kao buntovnici koji u svojim pjesmama iskreno i kroz šalu, a zapravo vrlo ozbiljno, govore o aktualnim društvenim temama i problemima. TBF osim zvukom oduševljava i tekstovima koji obuhvaćaju ulične zezancije, političku korumpiranost te društvene vrijednosti.

Gostovanje TBF-a u Boogaloou 5. lipnja dio je programa sufinanciranog putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije.

Koncert će se održati u smanjenom kapacitetu uz propisani razmak između posjetitelja.

Link na Facebook event: https://www.facebook.com/events/1085184825307673.

(Hina)