Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice prvi je turistički objekt u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je ispunio sve uvjete za pružanje specifičnih usluga namijenjenih biciklistima te stekao pravo na korištenje bike & bed certifikata.

U toj županiji, naime, više je od 400 kilometara cikloturističkih staza i ruta županijskog i međunarodnog značaja u čiji se razvoj konstantno ulaže, priopćili su u utorak iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tijekom dosadašnje četiri faze razvoja cikloturizma ukupne vrijednosti dva milijuna kuna, pri čemu je i dio sredstava Ministarstva turizma, ulagalo se u postavljanje informativnih tabli, izradu mobilne aplikacije za biciklističke staze i rute, postavljanje solarnih stupova za popravak bicikla, kao i pripremu novih staza.

Jedna od aktivnosti bila je i izrada standarda za bike&bed smještajne objekte. Riječ je o posebnom sustavu smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista. Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži.

Riječ je o sustavu koji se povezuje sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poput staza, biciklističkih vodiča, pružanja specijalističkih usluga kao što su najam, servis i prijevoz bicikala, informacije o manifestacijama i slično.

Prvi certifikat dodijeljen je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, a u sljedećem razdoblju očekuje se dodjela desetak certifikata standarda bike&bed na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

(Hina)