Krenula je prva ovogodišnja Bike and Boat Podravina avantura koju već unazad 3 godine organiziraju Turistička zajednica Grada Đurđevca, Turistička zajednica područja Dravski Peski, Turistička zajednica općine Pitomača, Nippy Adventures, Etno obitelji kuće Karlovčan te restoran Fabčić kako bi brojnim rekreativcima u vožnji biciklom i ploveći brodom rijekom Dravom dočarali zanimljivu povijest, prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe Podravine.

bike boat3

Rekreativna biciklijada sa 20-ak biciklista krenula je ispred utvrde Stari grad gdje su prije samog početka biciklisti mogli razgledati Muzej Grada Đurđevca i Hrvatsku Saharu te kušati pravu tradicionalnu zlevanku. Zaputivši se prema Brodiću, biciklisti su stali odmoriti na jezeru Batinske gdje su uživajući u predivnoj prirodi degustirali domaće sireve i podravska vina, nakon čega su nastavili vožnju do Etno kuće obitelji Karlovčan.

bike boat2

Nakon kratkog razgledavanja imanja, ukrcali su se u brod kojim su stigli na izletište Križnica gdje im je bio osiguran ručak. U povratku prema Đurđevcu, biciklisti su posjetili i geografsko – botanički rezervat Đurđevački pijesci.

Organizatori najavljuju da će uskoro krenuti nova vožnja, a sve informacije o novoj avanturi možete pratiti na stranici www.bikeandboatpodravina.com/