Povodom Svjetskog dana bez mesa (MeatOut Day), koji se obilježava danas, 20. ožujka, poznate hrvatske influencerice i vrsne kuharice veganske hrane, Marie Wasler i Nataša Rajčević, pokazale su kako se sve može pripremiti biljno meso i ispričale kako je život bez životinjskoga mesa uljepšao živote i njima i tisućama njihovih pratitelja.

U zanimljivoj i edukativnoj radionici, koja se mogla pogledati jučer na Facebook-stranici Prijatelja životinja, Marie i Nataša pripremale su razne biljne zamjene za meso koje se mogu pronaći na hrvatskome tržištu te kroz svoje iskustvo veganstva pomogle savjetima svima zainteresiranima za vegansku prehranu i promjenu životnoga stila.

Marie Wasler uživa u pripremi veganskih delicija te pratiteljima pruža recepte zanimljivih i jednostavnih veganskih jela koje svatko može pripremiti u vlastitome domu. Kaže da je prije nekoliko godina i sama bila jedna od onih koji misle da nikada ne bi mogli živjeti bez mesa, ali kada je otkrila veganstvo, otvorio joj se jedan sasvim drugi kulinarski svijet. Smatra da je iznimno važno educirati ljude o dobrobitima veganske prehrane i upravo zato najviše ju veseli stvaranje sadržaja za vlastiti blog.

Nataša Rajčević na svojem Instagram-profilu „Burbon i borovnice” neodoljivim fotografijama veganskih jela svakodnevno obogaćuje živote svojih pratitelja. Za sebe kaže da je zaljubljenica u hranu i kuhanje u kojemu iskreno uživa. Sprema šarena i živopisna jela kojima želi pokazati da veganska prehrana nije ni dosadna ni komplicirana, već zasitna i ukusna.

Posebno voli istraživati egzotična, pomalo nepoznata jela i okuse, no često se vraća starim, tradicionalnim dalmatinskim jelima.