Virovitica: Jedna osoba umrla, devet novozaraženih koronavirusom

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata jedna je osoba umrla, a devetero je novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Preminula je žena u dobi od 66 godina.

Među novozaraženima je pet muškaraca i četiri žene. Jedna osoba je asimptomatska, a osam imaju blage simptome virusa SARS-CoV-2.

Četvero ih dolazi iz samoizolacije već potvrđeno inficiranih, a za ostale se utvrđuje gdje su se zarazili.

U Općoj bolnici Virovitica hospitalizirane su tri osobe, a u  KBC Osijek jedna je u Respiracijskom centru i dvije na Klinici za infektologiju.

U samoizolaciji se nalazi 217 osoba.

U Karlovačkoj županiji petero novooboljelih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata registrirano je pet novoboljelih osoba od koronavirusa, po dvije iz Karlovca i Ogulina i jedna iz Duge Rese, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Riječ je o tri muškarca i dvije žene koji su se u Karlovcu i Ogulinu testirali na Covid-19 u subotu, zajedno s još 39 osoba čiji su nalazi negativni.

Na bolničkom liječenju trenutačno se nalazi 14 oboljelih.

U Karlovačkoj županiji je od početka epidemije do sada Covid infekcija potvrđena kod 330 osoba.

Inspekcija karlovačkog Stožera civilne zaštite obavila je u subotu nadzor poštivanja protuepidemijskih mjera na jednom okupljanja više od 100 sudionika u dvorani doma OSRH Zrinski i u noćnim klubovima, i nisu utvrdili nepravilnosti.

Petero novozaraženih u Varaždinskoj županiji

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata je pet novozaraženih koronavirusom, među kojima i zdravstveni djelatnik Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Epidemiološka obrada je još u tijeku, a do sada je mjera samoizolacije određena za šestero zdravstvenih djelatnika i 14 pacijenata.

Dvije novooboljele osobe su djelatnici tvrtke u kojoj su već prethodno detektirane COVID-19 pozitivne osobe te su stoga bile u mjeri samoizolacije, a kod posljednja dva slučaja se radi o osobama srednje životne dobi kod kojih se kao mogući izvor zaraze spominje nedavni boravak u srednjoj Dalmaciji, priopćio je Stožer.

Nitko od novoobljelih nije hospitaliziran i liječit će se kod kuće.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 18, uz još dvije osobe iz druge županije koje se liječe u varaždinskoj bolnici. Trenutno je na bolničkom liječenju petero pacijenata, a kod kuće ih se liječi 15, izvijestili su iz stožera.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije je 150 osoba, bliskih kontakata zaraženih.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 209 slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva županiji se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

U Krapinsko-zagorskoj županiji devet novozaraženih

U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata registrirano je devet novozaraženih osoba koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Tri novooboljele osobe su s područja općine Veliko Trgovišće, dvije iz općine Stubičke Toplice, a po jedna osoba iz grada Krapine te općina Bedekovčina, Đurmanec i Mihovljan. U istom je razdoblju ozdravilo pet osoba.

Od uzetih uzoraka pristiglo je 58 negativnih nalaza, dok se čekaju rezultati za još 37 uzoraka.

Trenutno je ukupno 105 osoba oboljelih od Covida-19 s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji su 502 osobe, priopćili su iz županijskog Stožera.

U Zadarskoj županiji četiri novozaražena, kontakti ranije oboljelih

U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata četiri su novoboljele osoba od Covida-19, a uglavnom je riječ o obiteljskim i prijateljskim kontaktima, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima tri su žene i jedan muškarac.

Dvoje novooboljelih je s područja Pakoštana, a po jedna osoba iz Biograda i Poličnika.

Na Covid odjelu u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata i više nitko nije na respiratoru.

Na području županije trenutno su u samoizolaciji 254 osobe, nadzor je istekao za njih 7407, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 163 uzorka.

U Požeško-slavonskoj županiji devet

U Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata devet je novooboljelih od koronavirusa, a u Brodsko-posavskoj troje, potvrdili su županijski stožera civilne zaštite.

U toj županiji trenutno je 116 osoba pozitivno na koronavirus, a njih 11 je pod nadzorom liječnika u bolnici.

S ciljem daljnjeg sprečavanja širenja koronavirusa 810 osoba iz Požeško-slavonske županije nalazi se pod mjerom samoizolacije.

Tri novozaražena u Brodsko-posavskoj županiji

Stožer civilne zaštite susjedne Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio o samo tri nova slučaja zaraze Covidom-19.

U toj županiji trenutno su na koronavirus ukupno pozitivne 34 osobe, od kojih je osam na liječenju u bolnici.

Pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji trenutno su 504 osobe. Prema podacima županijskog stožera civilne zaštite u županiji je od početka pandemije bilo ukupno  625 osoba oboljelih od Covida-19.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 21 novooboljeli, umrla jedna osoba

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena 21 novooboljela osoba od Covida-19, dok je u bolnici umrla jedna osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u 24 sata ukupno je 447 obrađenih testova.

Među 21 novooboljelom osobom iz Splita ih je 14, te po jedna iz Makarske, Omiša, Sinja, Trilja, Trogira, Visa i Vrgorca. Devetnaestoro njih su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se dvoje novooboljelih epidemiološki obrađuju.

“Ukupno se 1053 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 34 COVID pozitivne osobe, dok se pet osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 70 godina koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na COVID infekciju”, navode iz županijskog Stožera.

U Osječko-baranjskoj županiji sedam novobooljelih osoba

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji sedam je novoboljelih osoba od koronavirusa, najviše s područja općine Čepin, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata analizirano je ukupno 215 uzoraka, a od toga je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Tri novozaražene osobe žive na području općine Čepin, dvije Grada Đakova, a po jedna na području grada Osijeka i općine Trnava, priopćio je Stožer.

Na liječenju od zaraze koronvavirusom u osječkom KBC-u nalazi se 21 pacijent, od kojih su tri na respiratoru.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 131 osobu, koji su kontakti novopozitivnih, što je rezultat obrade kontakata za 12 osoba kojima je prethodnog dana utvrđen pozitivan nalaz, pa je pod tom mjerom na području Županije trenutno 627 osoba.

Policija je obavila 21 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje te mjere, navode u osječko-baranjskom Stožeru Civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima je 17 osoba iz Vinkovaca, te po jedna iz Ostrova i Cerića, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s  krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku sakrament svete potvrde primili su krizmanici župe Sv. Ćirila i Metoda i župe Blaženoga Alojzija Stepinca s Filijalom Mala Bosna, a u nedjelju, u župnim crkvama i u filijalnoj crkvi održan je obred prve pričesti.

Krizmatelj krizemnicima iz tih župa bio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić koji je, kako se neslužbeno doznaje, također među novopozitivnim osobama na COVID-19.

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poručuju kako je situacija pod kontrolom te se pomno prati i analizira, a javnost će pravodobno biti izvješćena.

Od početka epidemije, na području Vukoarsko-srijemske županije obolilo je 805 osoba,  od kojih je  709 osoba  izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je osam osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 457 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 169 osoba, te je testiranih do sada na području županije 11238 oosba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri novozaražena koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a izliječeno je pet osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena su dva muškarca iz Dubrovnika, od kojih je jednom utvrđena epidemiološka veza, muškarac iz Metkovića s utvrđenom epidemiološkom vezom te žena iz Blata.

Od pet izliječenih dva su iz Dubrovnika te po jedan iz Metkovića, Konavala i Župe dubrovačke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se sedamnaest osoba, od kojih dvije na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 350 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 13 927 uzoraka.
Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)