Restoran Taverna 1860 Food & Wine (Donjozelinska 83) prekrasan je podrumski prostor koji su prije par mjeseci otvorili Tomo Kotarski i Goran Lemić koji je ujedno i vrhunski kuhar.
Osim što je ovaj restoran poznat po fantastičnom grillu, ribljim jelima, ali i divnim specijalitetima poput pljukanaca s biftekom i tartufima, u svojoj ponudi imaju i burgere. Kao veliki zaljubljenici u dobar burger odlučili smo ga probati i iskreno nismo se razočarali!
Iako smo u Zelini, Taverna radi fantastične pljukance s komadićima bifteka, tartufatom i listićima svježeg tartufa (tartufi su lokalnog porijekla, op.a.) koje uz burger jednostavno morate probati.

Pljukanci s komadićima beefsteak-a, tartufatom i listićima svježeg tartufa – 80 kuna
Odličan homemade burger i pljukanci s biftekom i tartufima razlog su da posjetite ovaj restoran
Odlična homemade odležana juneća pljeskavica, definitivno je zvijezda ovog burgera, uz sočno i kvalitetno “kraljevsko” pecivo rađeno u lokalnoj pekarni Kralj. Uz pljeskavicu u ovaj burger ide fini umak, topljeni Cheddar sir, hrskavi špek, salata, a uz krumpiriće ide nevjerojatni chimichurri umak od luka kao “dip” za krumpiriće.

Burger Taverna sa krumpirićima i umakom – 50 kuna
Ovaj pikantni umak je nevjerojatan pa ga nećemo previše opisivati, osim što ga možemo preporučiti da ga probate.
Cijena burgera s prilogom je 50 kuna što za ovu cijenu i uslugu zaista nije puno novaca.
Uz šarmantnu lokaciju Taverna ima i odličnu vinsku kartu lokalnih vina koje se toče na čašu! I za kraj ako volite slatko, obvezno morate probati deserte u Taverni, nećete požaliti.

Semifredo s preljevom od borovnica – 25 kuna

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ambijent i uređenje 4/5
Hrana 4/5
Usluga 5/5
Kartice DA






