Restoran Taverna 1860 Food & Wine (Donjozelinska 83) prekrasan je podrumski prostor koji su prije par mjeseci otvorili Tomo Kotarski i Goran Lemić koji je ujedno i vrhunski kuhar.
Osim što je ovaj restoran poznat po fantastičnom grillu, ribljim jelima, ali i divnim specijalitetima poput pljukanaca s biftekom i tartufima, u svojoj ponudi imaju i burgere. Kao veliki zaljubljenici u dobar burger odlučili smo ga probati i iskreno nismo se razočarali!
Iako smo u Zelini, Taverna radi fantastične pljukance s komadićima bifteka, tartufatom i listićima svježeg tartufa (tartufi su lokalnog porijekla, op.a.) koje uz burger jednostavno morate probati.
Odličan homemade burger i pljukanci s biftekom i tartufima razlog su da posjetite ovaj restoran
Odlična homemade odležana juneća pljeskavica, definitivno je zvijezda ovog burgera, uz sočno i kvalitetno “kraljevsko” pecivo rađeno u lokalnoj pekarni Kralj. Uz pljeskavicu u ovaj burger ide fini umak, topljeni Cheddar sir, hrskavi špek, salata, a uz krumpiriće ide nevjerojatni chimichurri umak od luka kao “dip” za krumpiriće.
Ovaj pikantni umak je nevjerojatan pa ga nećemo previše opisivati, osim što ga možemo preporučiti da ga probate.
Cijena burgera s prilogom je 50 kuna što za ovu cijenu i uslugu zaista nije puno novaca.
Uz šarmantnu lokaciju Taverna ima i odličnu vinsku kartu lokalnih vina koje se toče na čašu! I za kraj ako volite slatko, obvezno morate probati deserte u Taverni, nećete požaliti.
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ambijent i uređenje 4/5
Hrana 4/5
Usluga 5/5
Kartice DA