Odlukom županijskog Kriznog stožera korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica omogućen je izlazak iz doma.

Time je i završila akcija Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pomoći u kupnji namirnica stanarima u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom COVID 19 i strogih epidemioloških mjera stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica bilo je zabranjeno napuštanje zgrade doma pa nisu bili u mogućnosti otići do trgovine po potrepštine koje ne mogu nabavit u domu.

Kako bi olakšali starijim sugrađanima boravak u izolaciji, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dva puta tjedno, utorkom i petkom, od 26. lipnja do 31. srpnja 2020. godine, odlazili su u nabavku potrepština koje su stanari naručili. U ukupno 11 odlazaka u kupnju namirnica sudjelovalo je 9 volontera koji su ostvarili 63 volonterska sata a kupljeno je više od 300 paketa za korisnike doma.

Namirnice koje su naručivali štićenici doma bile su raznovrsne a najviše želja je bilo za kupnju voća, povrća i slatkiša, a da je akcija bila uspješna govore pohvale samih stanara te zadovoljna lica naših volontera koji uvijek rado pomažu potrebitima.