Podravka zna i razumije koliko je zahtjevno uzgojiti vrhunsko povrće, zato nudi partnerstvo, podršku i sigurnost
Već više od 70 godina za potrošače diljem svijeta Podravka priprema samo najbolje proizvode i veseli što to radi zajedno s domaćim poljoprivrednim proizvođačima.
Kao najveća prehrambena kompanija u ovom dijelu Europe i kao jedan od pokretača gospodarskog razvoja Hrvatske, Podravka je na raspolaganju svim zainteresiranim poljoprivrednicima, bilo savjetom tijekom procesa uzgoja ili otkupom domaće sirovine koju treba za proizvodnju svojih proizvoda.
Želja je, prije svega, u Podravkine proizvode ugraditi najkvalitetniju sirovinu i ujedno potaknuti i ojačati razvoj domaće poljoprivrede i gospodarstva.
Podravka zna i razumije koliko je zahtjevno uzgojiti vrhunsko povrće, zato nudi partnerstvo, podršku i sigurnost. U suradnji s partnerima, zainteresiranima osigurava stručnu pomoć i po unaprijed dogovorenoj cijeni otkupit će krastavce kornišone, crvene rog paprike i feferone domaćih poljoprivrednika koje vrijedno uzgajaju u svojim vrtovima i poljima.
Krastavci
Birane sorte krastavaca, ukiseljene prema originalnom Podravka receptu, već dugo su neizostavni stanari smočnica. Podravka ukiseljeni krastavci odlikuju se prijatnim okusom, specifičnom aromom i prepoznatljivom hrskavom teksturom. Njihova proizvodnja prigodna je za manja gospodarstva, a prinosi su i do 10 tona na površini od 1.000 m2.
Crvena rog paprika
Crvena rog paprika namijenjena je za preradu u ajvar, a tajna svakog dobrog ajvara je u sorti i kvaliteti paprike. Tajna Podravkinog ajvara leži u vlastitim originalnim sortama crvene rog paprike, Podravki, Slavonki i Pitomoj, koje su stvorene za savršen ajvar. Kako biste uzgojili najbolje paprike koje će postati dijelom Podravkinog ajvara, Podravka osigurava sjeme vlastitih sorti.
Feferoni
Ove papričice dolaze u blagim i ljutim varijantama, a u Podravki se mogu pohvaliti da njihovi feferoni spadaju u kategoriju čuvanih sorti. Radi se o tradicijskim domaćim sortama koje su izdvojili iz godinama uzgajanog materijala u njihovom području i održavaju njihovu genetsku čistoću. Uvijek dostupne, praktične za uporabu i pripremljene prema pouzdanom domaćem Podravka receptu, jelima osiguravaju željeni ugriz zadovoljstva. Pri proizvodnji se koriste sorte žuti ljuti i zeleni blagi feferon.
Pogledajte priču kroz primjer jednog od proizvoda po čijoj je nenadmašnoj kvaliteti i okusu Podravka nadaleko poznata. Jer „nema težeg posla, ali ni veće sreće kad živiš od svoje zemlje…, a tamo gdje su stali naši djedovi, počinjemo mi!“
Više informacija o otkupu povrća potražite na Podravkinim web stranicama:





