Kalendar akcija dobrovoljnog darivanja krvi za 2020. godinu unaprijed je zakazan, te unatoč koronavirusu akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac održat će se prema rasporedu.

Planirana sutrašnja akcija u Đurđevcu će se umjesto u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac održati u prostoru Društvenog doma Mladen Markač. Dakle, svi koji žele dobrovoljno dati krv to će mogu to napraviti danas, u srijedu, u prostorijama Društvenog doma Mladen Markač u Đurđevcu- Darivanje je počelo u 10 sati i trajat će do 17 sati, a pauza će biti od 13,30 do 14,00 sati.

Bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisi o transfuzijskom liječenju ne mogu čekati da epidemija prođe, oni trebaju svoj lijek – krv.

Iz Crvenog križa poručuju kako nema mjesta strahu, te kako su poduzete sve mjere predostrožnosti sukladno kriterijima za odabir darivatelja krvi, ne samo glede moguće zaraze korona virusom, nego i brojnim drugim za transfuzijsko liječenje prepoznatim rizicima.