Posljednji ovogodišnji turnir iz kalendara HHS-a, odnosno uobičajeni terminom i tradicionalni 28. po redu Međunarodni Božićni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake i kadete održan je protekle subote u Zagrebu, dvorani SŠD “Peščenica”.

Konkurencija u odnosu na prošlogodišnji turnir bila je impresivna, nastupilo je ukupno 192 hrvača iz trinaest zemalja, a Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca predstavila sa tri hrvača, odnosno sa trojicom natjecatelja koji su svoj nastup na Božićnom turniru stekli kroz kvalifikacije koje su održane tijekom mjeseca studenog.

Josip Benko kao najmlađi, odnosno kao ulazno kadetsko godište i u doista žestokoj konkurenciji do 71 kilograma uspio je doći do medaje brončanog sjaja. Natjecanje je započeo dvjema pobjedama da bi u polufinalu izgubio od vrlo dobrog predstavnika iz Mađarske koji je na kraju i osvojio prvo mjesto. U borbi za treće mjesto Josip je pobjedio predstavnika iz Like. Za napomenut je da je Josip Benko svoj nastup na turniru ostavario kao hrvač kadetske reprezentacije Hrvatske.

Ivan Benko, mlađi brat od Josipa nastupio je u uzrasnoj skupini starijih dječaka u kategoriji do 42 kilograma. On je kao i Josip natjecanje započeo s dvjema uvjerljivim pobjedama, dok je polufinalnu borbu tijesno izgubio od predstavnika iz Rumunjske. Zbog lakše ozljede i mogućnosti daljnje ozbiljnije povrede borbu za treće mjesto protiv predstavnika iz Grčke bila je predana, pa je Ivan na kraju bio plasiran na peto mjesto.

Treći predstavnik Podravke, Ivan Adžaga nastupio je u uzrasnoj skupini starijih dječaka do 65 kilograma u kojoj je ostvario jednu pobjedu i jedan poraz. Kako predstavnik iz drugog kola od kojeg je izgubio nije ušao u finale, Ivanu je daljnje natjecanje kroz repasaž bilo onemogučeno pa je ostao bez plasmana u kategoriji.