O obitelji Imbrišić već smo u par navrata pisali kao o sjajnoj poduzetničkoj priči iz Kozarevca, koja je pokazala kako se mukotrpnim radom i prilagodbom današnjem tržištu od poljoprivrede ipak može živjeti. Na nacionalnom ocjenjivanju sireva i drugih mliječnih proizvoda u Buzinu osvojili su tri zlatne diplome za svoje sireve – kuhani dimljeni kravlji sir, kuhani dimljeni kravlji sir s vlascem i kuhani dimljeni ljuti kravlji sir.
Prije 14 godina Imbrišići su sagradili novu farmu gdje su godišnje isporučivali čak 360 tisuća litara kvalitetnog mlijeka, ali s vremenom taj posao za njih više nije bio isplativ. Nakon toga, tada još 24-godišnji Franjo Imbrišić, odlučio se za proizvodnju svježeg sira i četiri vrste kuhanog sira u kombinaciji sa vlascem, crvenom paprikom, češnjakom i čilijem, a u budućnosti je planirao proizvoditi polutvrde sireve, škripavac i jogurt.
Za prigorski.hr Franjo Imbrišić istaknuo je kako su se natjecali u jakoj konkurenciji gdje se ocjenjuju sirevi iz cijele Hrvatske.
– Naši sirevi bili su u društvu i velikih sirana, tako da su ove tri nagrade samo potvrda naše kvalitete koja dokazuje da ovaj kraj ima izniman potencijal za poljoprivredu i gospodarstvo – rekao je Imbrišić te naglasio kako su i na regionalnom ocjenjivanu sireva, odnosno 5. Hrvatskom festivalu tradicijskih sireva „SirCro Fest“ u Križevcima osvojili isto tri zlata.
mm/prigorski.hr







