KTC-MOSLAVINA 30:25 (15:10)

KRIŽEVCI-GŠSD “Ljudevita Modeca”. GLEDATELJA: 150. SUCI: Robert Bernobić i Nikša Kalčić (obojica Rijeka). NADZORNIK: Zdravko Golub (Čakovec). MJERILAC VREMENA: Ivan Augustinčić. ZAPISNIČAR: Srećko Rešetar.

KTC: Harča, Kota 2, Perajica 9 (5), Ezgeta 5 (1), Lazar, Hančić, Štajnkler 2, Pehar 5, Adamić, Marković 7, Gošić. TRENER: Dalibor Sokač.

MOSLAVINA: Kligl 2, Flanjak, Masnec 3, Pleše 3, Bunjevac 2, Lukes 6 (4), Janeš, Čizmar, Mrkalj 1, Kovač, Zakić, Slukan, Šepak 2, Crnojević 5, Šušnja 1, Kristić. TRENER: Goran Bobić.

SEDMERCI: KTC 8 (6), Moslavina 4 (4). ISKLJUČENJA: KTC 14 minuta (Kota 2 x 2, Ezgeta 2 x 2, Štajnkler 2 x 2, Marković), Moslavina 8 minuta (Lukes 2 x 2, Crnojević, Pleše).

IGRAČ UTAKMICE: Matija Perajica.

Večeras smo gledali pravi KTC, onu momčad koja plijeni svojim pristupom igri, koja daje sve od sebe, koja se ne da slomiti. Kada je takva izvedba, onda je i pozitivan učinak. Rekao nam je na kraju utakmice trener Dalibor Sokač da su dečki dali “200” posto od sebe, a nije im bilo lako. Nedostaje ozlijeđeni Tandara, a krajem prvog dijela zglob je uganuo Pehar koji je dotad bio vrlo učinkovit s pet pogodaka. Njihovi suigrači su, kao iz prkosa, uspjeli pobijediti vrlo jakog suparnika koji nije bez veze na čelu prvoligaške ljestvice sjevernjaka. Obrana je bila “granitna”.

U prvom poluvremenu ostvarili su visoku prednost od pet pogodaka. Nisu ih obeshrabrile niti obrane sedmeraca Ezgeti kutinskog vratara Kristića. Bili su jednostavno toliko usredotočeni na igri da ih ništa, baš ništa nije moglo zaustaviti u putu prema cilju, pobjedi nad vodećom momčadi prvenstva, pobjedi koja je iznimno poticajna za križevačku momčad. Borili se se poput lavova, nisu gubili glavu niti u razdoblju od 38. do 40. minute kada su određeno vrijeme bili s trojicom igrača manje na parketu.

Nisu pokleknuli niti u trenucima kada se Moslavina primakla na samo pogodak zaostatka. Odigrali su hrabro i mudro, a pobjedu su, uz to, okrunili i Markovićevim cepelinom. Svima, doista, kapa do poda, na prikazanoj igri večeras, od Perajice, Ezgete, Markovića, Štajnklera, Pehara, Kote do vratara Gošića koji je zabilježio nekoliko obrana kada je bilo najvažnije. Oporavit će se Pehar U 30. minuti ozlijedio se Toni Pehar. Morali su ga iznijeti s parketa. Zglob.

Nakon ozljede Tandare, bilo bi iznimno otegotno za momčad da ostane i bez Pehara. Nije više ulazio u igru, ali od službujućeg liječnika Gorana Hrga saznajemo da, vjerojatno, neće biti ozbiljnijh posljedica te da se radi o uganuću.

Maurizio Novosel/prigorski.hr