Sve od šipka nudi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Radičević iz Rovišća koje se, također, predstavilo na četvrtoj Eno-gastro bajci u Križevcima. Marmelada, čaj, sirup, liker i sve traženiji prah od šipka. O uzgoju i proizvodima razgovarali smo sa Stjepanom Radičevićem.

“Što se tiče samog ploda i samog uzgoja, dobro ide. Nije zahtjevno, nema bolesti. Jedino su košnja, obrezivanje i berba malo “bolnije”, ali da se pretrpiti.”-veli gospodin Radičević.
Šipak dobro rodi, a dobri su i proizvodi.

“Mi imamo marmeladu od šipka koju je jako teško napraviti. Kupili smo pasirku jer je šipak pun dlačica. Proizvodimo i čaj i prah od šipka. To je novo u Hrvatskoj na tržištu i koristi se za artritis i reumatizam, a, čujemo od ljudi koji kod nas kupuju, koristi im i za regulaciju šećera u krvi. Prah i čaj su najtraženiji. Proizvodimo, također, i sirup i liker od šipka.”-rekao nam je Stjepan Radičević iz Rovišća.