Vina vinarije Podolski višestruko su nagrađivana na međunarodnim izložbama. Vrsnoću su mnogi prepoznali, a mnogi, također, znaju i za njihov pjenušac koji se proizvodi tradicionalnom metodom.
Cijena boce kvalitetnog pjenušca vinarije Podolski je 70 kuna. To je realna cijena pjenušca i griješe svi koji u završno doba godine nabavljaju tzv. pjenušac za desetak kuna. Osim što kod takvih pripravaka “pukne čep”, “pukne” poslije i glava. To nije pjenušac, nego “glavoboljček”.
Podolski pjenušac je nešto sasvim drugo, a i naš je, domaći, križevački, prigorski.
Ispravno je reći pjenušac, šampanjac je vezan isključivo za francusku pokrajinu Champagne.
Na izložbenom prostoru Eno-gastro bajke zatekli smo gospođu Lidiju Podolski.
“Imamo 13 hektara vinograda, proizvodimo klasična vina i pjenušac. To su chardonnay, graševina, pinot i crno vino mješavine pet sorti.”-rekla nam je Lidija Podolski.