Juniorke koje su krajem srpnja predstavljale Hrvatsku na rukometnom Europskom prvenstvu u Mađarskoj već su se vratile redovnim obavezama u klubovima dok je kadetska reprezentacija dosad naporno trenirala za Europsko prvenstvo u slovenskom Celju koje će se održavati od 1. do 11. kolovoza.

Pripreme za to natjecanje traju više od mjesec dana. Od Zadra i Kampa HRS-a, preko Delnica, Ivanić Grada, turnira u Poljskoj, do završnog okupljanja u Sesvetama, odnosno dvorane Novi Jelkovec. Iza njih je 60-tak treninga, mnogo prevaljenih kilometara, promijenjenih hotelskih soba i dvorana.

Za početak cilj je samo jedan, proći izuzetno jaku skupinu na Europskom prvenstvu. U njoj su podsjećamo Španjolska, Norveška i Švedska. Iz rukometnog kluba Podravka Vegeta istaknuli su ponos što su njihove dvije igračice Josipa Josipović i Hannah Vuljak u redovnim pozivima izbornice Adrijane Prosenjak te su im iz kluba željeli svu sreću kao i da igraju srcem. Vrijedi napomenuti kako su u reprezentaciiji i kadetkinje iz Svetog Ivana Zeline, Mihaela Nemčić (ŽRK Zelina) te Ivanić-Grada, Dora Petković (ŽRK Ivanić).

Kadetkinje RK Podravka Vegete

 

 

– Posljednji tjedan prije puta radili smo u prelijepoj dvorani Jelkovec na nekim detaljima igre, odnosno ispravljali slabosti koje smo primijetili mi u stožeru. Nekoliko dana smo trenirali u ovim ranim popodnevnim satima, da djevojke priviknemo na termine utakmica. Naravno, posebno smo analizirali naše suparnice u Celju – istaknula je Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije.

Hrvatska još nikada nije osvojila medalju na europskom prvenstvu za kadetkinje. Najbliža je tome bila 2001. godine kada je u borbi za broncu izgubila od Mađarske 21:20. Na posljednja četiri prvenstva imamo četiri različite zemlje pobjednice. Naslov prvakinja u Celju branit će Njemačka.

Utakmice Europskog prvenstva možete pratiti uživo na ehfTv.com.

POPIS KADETKINJA ZA EUROPSKO PRVENSTVO:

LUCIJA BLAŠKOVIĆ – ŽRK Umag
ANA MRKONJIĆ – ŽRK Split 2010
MARGARITA ŠKARIĆ – ŽRK Split 2010
DORA PETKOVIĆ– ŽRK Ivanić
JOSIPA JOSIPOVIĆ – RK Podravka Vegeta
BRUNA ZRNIĆ – RK Lokomotiva
KARMEN PAŠTAR – ŽRK Sinj
LARA FUREŠ – RK Lokomotiva
ISA LARA HAGE – HC Hypo
ANA BULJAN – ŽRK Split 2010
SARA KRIZMANIĆ – ŽRK Zamet
LUCIJA KREZO – RK Lokomotiva
MIHAELA NEMČIĆ – ŽRK Zelina
INES PIFAR – ŽRK Zamet
KLARA BIRTIĆ – ŽRK Split 2010
HANNAH VULJAK – RK Podravka Vegeta

prigorski.hr