Na Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF) koje još uvijek traje u glavnom gradu Azerbajdžana, hrvač Podravke Filip Verčević nastupom u ponedjeljak u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskog načina hrvanja plasirao se na 13. mjesto u konkurenciji 24 hrvača.

Na ovom natjecanju, Filip je othrvao tri borbe, pri čemu je ostvario jednu pobjedu i dva poraza. Već na samom početku natjecanja, odnosno u 1/16 finala ždrijeb za Filipa bio je neumoljiv, donio mu je prvu borbu sa izuzetno kvalitetnim predstavnikom iz Rusije, Gigiev Magomedom. Gigiev je bio bolji i pobijedio tehničkim tušem. Rus je u preostale tri borbe bio je bolji od svojih protivnika i ušao u finale čime je Filipu omogućio daljnje natjecanje kroz repasaž.

Filip je u drugoj borbi na natjecanju bio bolji od Nizozemca Slinkers Bredia na bodove u dvije runde, da bi u slijedećoj fazi natjecanja izgubio od hrvača iz Turske, Yurtada Onura. Drugi poraz ujedno je označio i završetak natjecanja, pa je omjer s dva poraza i jednom pobjedom Filipu donio solidno trinaesto mjesto na ovom velikom sportskom natjecanju.

Kao što smo već i ranije pisali osim Filipa Verčevića, Alen Belušić je također naš predstavnik na natjecanju, ali u ulozi djeljitelja pravde. Prema informacijama koje smo zaprimili iz Baku, Alen odlično odrađuje povjerene mu zadatke. U nastavku kroz nekoliko dobivenih fotografija iz Baku pokušat ćemo Vam prenijeti samo mali dio atmosfere koje su doživili naši predstavnici u dalekom Baku.

prigorski.hr