Muzej grada Koprivnice domaćin je 24. edukativne akcije EMA (PRE)HRANA počet će sutra, u subotu, ujutro u 9 sati obilježavati ovogodišnji Međunarodni dan Muzeja na Zrinskom trgu (ispred Galerije Koprivnica) tradicijskim podravskim doručkom.
– U Podravini, poznatoj kao kraju u kojem se ukusno i fino jede, tradicijski podravski doručak fruštik jedan je od obroka koje su pripremale bake, a anas se spominje kao dio zdravog obroka – objasnili su u Muzeju.
Za fruštik su se pripremale topli, svježe pripremljeni obroci poput raznih kaša, jela od tijesta, prežgane juhe ili žganci. Podravski doručak važan je obrok i dio tradicijske podravske kuhinje, a za ovu prigodu bit će pripremljen prema receptima Podravkinog tima koji su nastali kao rezultat suradnje između Muzjea i Podravke.
Inače, tradicijski podravski doručak dio je završene svečanosti 24. edukativne muzejske akcije EMA (PRE)HRANA kojoj su se pridružili i učenici 3c OŠ Antun Nemčić Gostovinski izložbom drvenih uporabnih predmeta za pripremu podravskih jela, a koja je dio obilježavanja Tjedna botaničkih vrtova čija središnja tema je drvo.
U slučaju lošeg vremena Doručak će biti organiziran u Galeriji.
prigorski.hr






