Podravkini promotori kulinarstva Zlatko Sedlanić i Dario Horvat delicijama su u četvrtak razveselili goste u križevačkog Hotela “Kalnik”.

Direktor Hotela Nikola Barbarić kazao je kako je degustacija hrane dogovorena s s ponajboljim hrvatskim kuharima. -Isprobajte i ocijenite jela, jer nam je cilj uvesti nova jela u Hotel. Ovo je početak suradnje s Podravkom, a dok će zaživjeti i novi objekt s četiri zvjezdice i kuhinja će trebati to pratiti- kazao je Barbarić.

Zlatko Sedlanić rekao je kako Podravka s partnerima radi pripremu jela kako bi se obogatila ponuda. -Fokusirali smo se na žitarice – kazao je Sedlanić i pobrojao pripremljene delicije. Pogledajte video.

Na stolu su se mogla pronaći sljedeća jela, a donosimo i recept za salatu od poriluka sa šunkom.

Salata od poriluka
Salata od tune s poriluka s tjesteninom


Savitak piletine s keljom – mlici s prgom – umak holanese
Ražnjići – od mljevenog mesa – đuveč riža


Pohana rolada s omletom od povrća – ječam s povrćem, kroketi cmok
Maštoviti ražnjići – đuveč riža
Okruglice od soma – proso s keljom


Podravski picek – krumpir s vrhnjem
Lovački savici – njoki
Svitak od ribe – pire, žilijen povrće – ražnjići od soma
Pikantni ražnjići od piletine – hajdina kaša s tikvicama


Kremšnite
Paarfe kocke s linoladom
Palačinke s linoladom

Salata od poriluka sa šunkom

Za 4 osobe

2 mlada poriluka
5 kom Mini rajčica
100 g kukuruza šećerca Podravka
200 g šunke Podravka

1/2 dl ulja
3 dl kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
1/2 žlice hrena Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta češnjak
sol i papar

Priprema

Poriluk očistite i dobro operite pod mlazom hladne vode. Ocijedite i narežite na tanke kolutiće. tajčice narežite na pola. Šunku narežite na kockice.

u dublju posudu stavite narezanu šunku, kukuruz šećerac i poriluk te lagano promiješajte. Slalati preljev pripremit ćete tako da promiješate ulje, češnjak, kiselo vrhnje, majonezu i hren.

Sve zajedno izmiješajte i poslužite na listovima

Donosimo još fotografija s današnje degustacije – slobodno se naluknite!

prigorski.hr