Teška prometna nesreće dogodila se u ponedjeljak oko 10.45 sati u Gornjem Jelenju na staroj cesti, blizu raskrižja Crni lug. Uz vozače autobusa i kamiona koji su teško ozlijeđeni, ozlijeđeni su putnici iz autobusa, a riječ je o 28 osoba. Primili su liječničku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Obojica vozača teže su ozlijeđena, ali su izvan životne opasnosti.

Ozlijeđene su u riječki Klinički bolnički centar prevozili timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog, koji su s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.

Vozač autobusa Autotransa djelomično je prešao u lijevi kolnički trak te udario u kamion MAN bjelovarskih registarskih oznaka, potvrdila je Policijska uprava primorsko-goranska nakon dovršenog očevida. Među ozlijeđenim putnicima bio je i Vlastimir Bađi Zimonji iz Križevaca koji se vraćao kući autobusom iz Rijeke.

Goran Kovači/Pixsell

Goran Kovači/Pixsell

Vatrogasci su izvlačili vozače kamiona i autobusa škarama, a izvlačenje je trajalo oko pola sata. Ne znam detalje ovog sudara. Putovao sam kući s posla iz Rijeke. Baš sam zadrijemao u autobusu i onda je došlo do strašnog sudara. Odletio sam sa sjedala. Imam ozlijeđeno lice i udario sam nogom.

Natučen sam i imam ovratnik. Nije mi jasno tko je pustio da se po toj vijavici mimoilaze autobus i kamion. Užasno je bilo vidjeti vozače u smrskanom autobusu i kamionu. U tom trenutuku cijeli život mi se prikazao pred očima. Strašno! I dva dana nakon sravičnog sudara sam u šoku – rekao je za prigorski.hr Zimonji.

prigorski.hr