Tijekom vikenda, od 1. do 3. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježena je prometna nesreća sa poginulom osobom i dvije nesreće s ozlijeđenim osobama.

U ovim nesrećama stradalo je šest osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je teško, a četiri osobe lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno pretjecanje, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno uključivanje u promet.

Utvrđeno je i sankcionirano 78 prometnih prekršaja, od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 12 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su dva mlada vozača (oba u koncentracijama do 0,50 promila).

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 3. prosinca, u 3.15 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, kada je 45 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,50 promila.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 3. prosinca, u 12.50 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada je 19 – godišnji mladi vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometar na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, izvijestili su iz policije.

prigorski.hr