Marijana Hubzin iz križevačkih Čabraja sa kćeri Martinom svakodnevno provede nekoliko sati u uređivanju okućnice. No, uz to, Martina još pomaže oko poljoprivrednih poslova pa joj nije problem niti ‘šarafiti’ po traktorskim priključcima. Ipak, njena je prva strast mali bazen ispred kuće koji prije svake sezone temeljito očisti. Upravo u takvom smo je poslu zatekli. Nije imala mnogo vremena za razgovor i tek nam je kratko dobacila da je glavna šefica majka, odnosno najviše baka.

– Martina je došla na ideju da kamenjar koji je bio ispred kuće pretvori u bazen. Sami smo iskopali grabu, izbetonirali i svake ga godine Martina oboji temeljnom bojom i do sada nije bilo nikakvih problema – rekla je Marijana Hubzin.
Osim bazena, tu je i briga oko mnogobrojnog cvijeća. Za neke od njih niti ne znaju kako se zovu, kaže Marijana, no imaju ih jer su im lijepe.

– Imali smo dosta jesenskog cvijeća koje smo povadili i zamijenili aktualnim. Puno je posla oko toga, ali ne smeta nam jer volimo biljke i lijepo nam je vidjeti ovakvu okućnicu, a budući da živimo od poljoprivrede, navikli smo na neprestani rad – objasnila je Marijana Hubzin čija je kći Martina tijekom našeg razgovora bez prekida radila na uređenju bazena.
Nakon svega, promijenila je vodu u koju će kasnije ubaciti nešto klora kako bi ostala čista.
– Nekako je ljepše čovjeku biti pored vode dok odmaramo u sjenici – zaključila je Marijana Hubzin.

go/Podravski list

Snimio Nikola Wolf