Pomoćnik šefa kuhinje u Valamaru uskoro započinje novo poglavlje karijere u luksuznom resortu Pical u Poreču, a iza sebe već ima zavidan uspjeh – drugo mjesto na Worldchefs natjecanju.
Kad se trud, ljubav i upornost spoje u jednom čovjeku, rezultat je priča poput ove o Davidu Petrinjaku – mladom kuharu iz Prigorja koji je svoj kulinarski put pronašao na istarskoj obali.
David već nekoliko godina živi i radi u Poreču, u poznatoj hotelskoj kući Valamar, gdje obnaša dužnost pomoćnika šefa kuhinje. Svojim radom, predanošću i profesionalnim pristupom brzo je stekao poštovanje kolega i gostiju.
Uskoro ga čeka i novo profesionalno poglavlje – u ožujku 2026. godine otvara se novi resort Pical u Poreču, gdje će David nastaviti svoju kulinarsku priču u V Level restoranu Parenzana. Bit će to, kaže, korak naprijed u karijeri, ali i prilika da pokaže koliko voli ono što radi.
“Kuhanje me ispunjava. Svako jelo ima svoju priču, a ja volim kad u njemu osjetim i dio svog doma, onog prigorskog duha s kojim sam odrastao,” kaže David.
Svoju ljubav prema gastronomiji nedavno je okrunio i velikim međunarodnim uspjehom – na prestižnom Worldchefs natjecanju održanom 29. rujna 2025. godine, David je osvojio drugo mjesto s jelom od lososa koje je oduševilo žiri svojom elegancijom i harmonijom okusa.
U kuhinji, David kombinira jednostavnost i kreativnost, naglasak stavlja na svježe i sezonske namirnice, a uvijek nastoji gostima pružiti iskustvo koje pamte.
I dok svakodnevno stvara nova jela uz more, ne zaboravlja svoje gornjoriječke korijene – one koji su ga naučili skromnosti, radu i poštovanju prema svakom obroku.






