U Vrbovcu je u petak otvoren 44. Festival tradicionalne hrane „Kaj su jeli naši stari“, jedna od najdugovječnijih kulturno-gastronomskih manifestacija u Hrvatskoj, traje do nedjelje, a posjetitelji mogu kušati 100-tinjak tradicionalnih jela pripremljenih od namirnica lokalnih OPG-ova.

‘Kraljica’ manifestacije i ove je godine Vrbovečka pera koja nosi EU oznaku ‘Zajamčeno tradicionalni specijalitet’, a namirnica festivala je luk.

Tijekom cijelog vikenda održavat će se brojne kulinarske radionice koje će voditi poznati hrvatski chefovi Melkior Bašić i Tomislav Špiček, a upriličit će se i kulinarsko-humoristični show u izvedbi Fatman Chefa i Aleksandra Lazića.

Festival donosi ocjenjivanje jela udruga čuvarica baštine, kulinarske i dječje radionice, izložbe, predstave i bogat kulturno-umjetnički program na pet pozornica.

Veliki koncerti održavat će se svake večeri od 22 sata. U petak će u Vrbovcu nastupiti S.A.R.S., u subotu Prljavo kazalište, a u nedjelju Dalmatino. Na pozornicama će se tijekom tri dana predstaviti i više od 20 izvođača različitih žanrova. Zabilježili smo večeras djelić atmosfere na Ljetnoj pozornici gdje okupljene zabavlaj TS Svita.

Dsc 9562 Dsc 9563 Dsc 9566 Dsc 9568 Dsc 9569 Dsc 9570 Dsc 9571 Dsc 9572 Dsc 9573 Dsc 9574 Dsc 9575 Dsc 9576 Dsc 9577 Dsc 9578 Dsc 9579 Dsc 9580 Dsc 9581 Dsc 9582 Dsc 9583 Dsc 9584 Dsc 9585 Dsc 9586 Dsc 9587 Dsc 9588 Dsc 9589 Dsc 9591 Dsc 9592 Dsc 9593 Dsc 9594 Dsc 9596 Dsc 9597 Dsc 9598 Dsc 9599 Dsc 9600 Dsc 9601 Dsc 9602 Dsc 9604 Dsc 9605 Dsc 9606 Dsc 9607 Dsc 9608 Dsc 9609