Ovoga vikenda u Vrbovcu će se održati 44. po redu turističko-kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari”. Posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda, a hrana se priprema po bakinim receptima.
Tim povodom, gost nam je vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.
Je li grad Vrbovec spreman?
– Naša manifestacija “Kaj su jeli naši stari“ raste iz godine u godinu i drago mi je kaj se možemo pohvaliti da je Vrbovec ta tri dana u godini najljepši mali grad u Hrvatskoj. Centar je predivno uređen i djeluje bajkovito. Naše udruge žena i naši ugostitelji osiguravaju dovoljno hrane za sve.
Koja je dobrodošlica?
– Najvažnije nam je da se svaki gost u našem gradu osjeća ugodno. Važno nam je da se centrom Vrbovca šire mirisi i okusi starih jela, mirisi i okusi djetinjstva koji nas podsjećaju na kuhinju naših mama i baka. U tri dana pokazujemo sve ono lijepo i vrijedno što imamo iz našeg kraja.
Priča se osniva na gastro doživljaju. “Obed z bakinog lonca” bit će dostupan u petak od 15 sati, u gastro lončekima po punktovima Picek i racek, Pajcek, Telek, Fileki i grah te Vege punkt. Ponuda jela bit će u subotu i nedjelju dostupna od 11 sati. Kućica udruge Pera radit će petkom od 15 sati te subotom i nedjeljom od 9 sati.
Posjetitelji će moći probati i tradicionalni doručak udruga žena koji će biti dostupan u subotu i nedjelju od 9 do 11 sati.
Je li manifestacija Kaj su jeli kao najznačajniji turistički proizvod Vrbovca dovoljno prepoznatljiva na širem planu?
– Pera je naš brend. Bez nje bi manifestacija Kaj su jeli naši stari bila nezamisliva. Velika je vrijednost kaj imamo jedno takvo domaće jelo, vrbovečki originalni proizvod. Zadnjih godina peru smo zaštitili, uniformirali i sad ju možemo ponosno nuditi svim gostima. Dođite u Vrbovec ovoga vikenda. Jedne godine geslo je bilo: Tu se jelo tu se pilo, da je se u luft letilo. Čeka vas puno zdrave hrane te bogat kulturno-zabavni i sportski program.














