KRIŽEVCI – Na 19. Obrtničkom i gospodarskom sajmu primijetili smo jedno zanimljivo događanje u koje su uključeni i mali i veliki. O čemu je zapravo riječ, rekla nam je Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci.

dijana mijac dretar

– U sklopu Sajma Komunalno poduzeće Križevci organizira radionice pod nazivom “Vratimo biootpad prirodi”. S nama su na radionici prisutni učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci i Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci s voditeljicom Senkom Pleše. Govorimo o temi biootpada – istaknula je Dijana Mijač Dretar.

komunalno2

Dodala je kako su krenuli s pilot-projektom zbrinjavanja biootpada u Gradu Križevcima u Ulici Sidonije Rubido i u Ulici Nine Vavre.    – Ovo je uvod u nastavak tog pilot-projekta, jer ćemo u 2017. godini s njim krenuti na području cijelog grada. S pilot-projektom pratimo frekvenciju odvoza i eventualnih pogrešaka koji bi se mogle u početku događati pa ćemo to na ovaj način eliminirati.

Danas djecu na radionicama učimo zašto moramo odvajati otpad i kako kompostirati. Na kraju uvodnog dijela djeca su ilustrirala priču kroz slikovnicu koju ćemo dati u tisak i koristiti kao edukativni materijal – rekla je Dijana Mijač Dretar.

komunalno komunalno1 komunalno3 komunalno4 komunalno5 komunalno6 komunalno9komunalnonas

prigorski.hr