Članovi ŠRD Dubrava i ŠRD Vukšinac su i ovoga Badnjaka pripremili Vrbovčanima specijalitet – pečene šarane na rašljama.

– Mi već 17 godina na Veliki petak i Badnjak nudimo Vrbovčanima ovaj specijalitet. Riba je svježa i pečena na licu mjesta, što je izuzetno važno. Ni cijenu ne mijenjamo godinama – kažu ribiči.

Danas je pripremljeno 200 šarana na rašljama, odnosno oko 120 kilograma pečene ribe.

Šaran na rašljama sastavni je dio narodnih običaja i postao je nezaobilazan ručak na Badnjak, kao što su u primorskim krajevima pržene srdele ili bakalar.

Ae9e0196 6237 4b1d 9cd7 3a6acfb89e5c 6ec92ee6 34a5 40ba 8764 F9954936c2a8 Dd894c5b A598 4121 A393 A347ae2a8c1c 33c39b90 6634 4a60 8c28 Aeb24dfafbb0