Grad Vrbovec povećao je iznose stipendija za 25 posto za učenike srednjih škola i 30 posto za studente za školsku godinu 2024./2025. Novi iznosi stipendija za srednjoškolce bit će 80 eura, umjesto dosadašnjih 60, dok će studenti dobivati po 130 eura mjesečno umjesto dosadašnjih 100 eura.

Povećane su i stipendije za deficitarna zanimanja, za studente medicine i logopedije, koje od sada iznose 160 eura mjesečno.

‘Ovo je drugi put da podižemo iznose stipendija u dvije godine, a sve nakon kaj iznosi stipendija nisu rasli čak 14 godina. Povećanje možda nije veliko, ali je itekako potrebno zbog inflacije u kojoj živimo’, izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

‘Ulaganja u predškolski odgoj, u školstvo kao i ostala davanja za djecu kontinuirano rastu. Prije sedam godina, na početku mandata ove gradske uprave ukupna ulaganja u djecu su iznosila 850.000 eura da bi se ona u projekcijama proračuna za sljedeću godinu popela na 3.150.000 eura. S time da u taj broj nismo uključili trošak gradnje dva nova vrtića, projektiranja trećeg u Jugu, otkup zemljišta za novu školu u Jugu kao ni cijenu projektiranja nove škole. Već sedam godina vrbovečki osnovnoškolci dobivaju radne bilježnice i pomagala, a zadnje tri godine subvencioniramo i knjige za srednjoškolce. Povećali smo naknade za novorođenčad, sufinanciranje logopeda, dajemo više za pomoćnike u nastavi, kao i za produženi boravak, povećane su nagrade za uspješne učenike, dok se najviše i dalje izdvaja za smještaj djece u predškolske ustanove’, dodaje Kralj.