Hrvatski časnički zbor Vrbovec u suradnji s OŠ „Marija Jurić Zagorka“ Vrbovec, OŠ „Krunoslav Kuten – PŠ Rakovec i OŠ „Dubrava“ održao je predavanja učenicima završnih razreda na temu „Domovinski rat“.

-Učenici su upoznati s uzrocima, najznačajnijim vojno-redarstvenim akcijama i operacijama i posljedicama Domovinskog rata, kao i o ratnom putu 51. samostalne bojne HV Vrbovec. Predavanja su ujedno bila i priprema za terensku nastavu učenika na Zapadnoslavonskom bojištu povodom obilježavanja 33. obljetnice početka oslobodilačke operacije „Orkan-91“ i Komemoracije za poginule branitelje koja će se održati u utorak 29. listopada 2024. na lokalitetu Spomen obilježja Trokut –Novska – rekao je Milorad Milenković, predsjednik HČZ Vrbovec.

Predavanje o Domovinskom ratu 23. listopada, održali su bojnik u mirovini Milorad Milenković, predsjednik HČZ Vrbovec u PŠ Rakovec i brigadir Sandi Knežević, djelatnik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u OŠ Dubrava i OŠ „Marija Jurić Zagorka“ Vrbovec, 25. listopada.

Ova su predavanja postala tradicionalna i učenici su ih dobro primili.

Predavanje Domovinski Vrb (1) Predavanje Domovinski Vrb (2) Predavanje Domovinski Vrb (3)