U subotu, 19. listopada, s početkom u 15.30 sati, NK Radnik Križevci na domaćem terenu Gradskog stadiona Križevci dočekuje NK Hrvace u sklopu 9. kola SuperSport Druge NL.

Susret 9. kola SuperSport Druge NL protiv Hrvaca ima veliku važnost za Radnik jer pobjeda može značajno približiti momčad vrhu tablice i učvrstiti pozitivan momentum pred nadolazeće izazove. Obje ekipe ulaze u susret s identičnim bodovnim učinkom – tri pobjede, jedan remi i četiri poraza. Radnik tako trenutno zauzima 9. mjesto s gol razlikom 13-10, dok su Hrvace na 11. mjestu s gol razlikom 12-13.
Radnik se može pohvaliti odličnim nastupima pred domaćom publikom, gdje su u prethodna tri susreta ostvarili sve pobjede, uključujući uvjerljivu pobjedu nad Segestom (6-1). S druge strane, Hrvace su se pokazale kao neugodan i čvrst protivnik, no Radnik s optimizmom gleda prema nastavku uspješnog domaćeg niza.

Trener NK Radnika, Damir Milinović, ističe važnost dobrog ulaska u utakmicu te očekuje snažnu podršku navijača:

‘Prije svega, očekujem dobar ulazak u utakmicu – agresivan i s velikom željom za pobjedom, kao što smo to pokazali u dosadašnjim domaćim susretima. U gostima nam se često događaju čudne situacije – u prvih 20 minuta gubimo, a onda u preostalih 70 dominiramo, ali je teško vratiti se nakon lošeg početka. Zato očekujem da u subotu protiv Hrvaca krenemo snažno i odlučno, pred našim navijačima koje pozivamo da dođu podržati nas. Cilj su nova tri boda, a zatim mirna priprema za Ploče. Momci sjajno rade, svjesni su da trebamo povezati dvije pobjede kako bismo napravili iskorak prema vrhu, gdje vjerujem da zaslužujemo biti.’

Uz ranije ozljede važnih igrača, trener Damir Milinović neće moći računati i na dvojac koji je u Dugom Selu zaradio isključenja.

‘Nedostaju nam Mateo Tihelka i Katalenec zbog crvenih kartona u Dugom Selu, ali nadamo se da ćemo uspjeti popuniti roster i odigrati kvalitetnu utakmicu. Uz podršku naših vjernih navijača, nadamo se pozitivnom rezultatu.’ – zaključio je trener Milinović.

Osim trenera, i igrači su optimistični pred ovaj susret. Šimun Šabijan, jedan od ključnih igrača Radnika, ističe važnost atmosfere u ekipi i vjeru u nastavak pobjedničkog niza pred domaćom publikom:

‘Kao i u svakoj dosadašnjoj domaćoj utakmici, očekujemo pobjedu. Hrvace su čvrst i neugodan protivnik kojeg respektiramo, ali nemamo straha jer dečki dobro rade. Atmosfera pred utakmicu je pozitivna, a očekujemo i veliku podršku naših navijača…’

Radnik će, uz podršku s tribina, tražiti tri boda koja bi ga približila vrhu tablice i omogućila mirnu pripremu za nadolazeće izazove.