U Galeriji K2 u Križevcima večeras je otvorena izložba “Conversations about space”.

Izložba je zamišljena da se doživi senzacija koju su umjetnici Petar Popijač i Robert Radamant na svoj način izrazili.

Petar Popijač je akademski kipar, doktorira je kiparstvo na zagrebačkoj Likovnoj akademiji. Bavi se likovnom umjetnošću dugi iz godina.

Robert Radamant član je udruge K.V.A.R.K. producent je i glazbenik.

Petar Popijač rekao je kako je umjetnost cjelina koja u sebi podrazumijeva sve aspekte života.

– Kroz jedno poznanstvo Robert i ja smo došli na ideju da napravimo audiovizualne umjetničke izložbe. Ovo je sad već druga po redu, prva u službenom umjetničkom prostoru. Taj spoj jako dobro funkcionira. Zvuk, po svojoj prirodi, budi asocijacije, unutrašnji monolog, dojmovi i doživljaji sami poteku, a oni se nadovezuju na ambijent koji ja uredim po nahođenju samog zvuka. Djelić misterija univerzuma i znanstvene -fantastike doveli u Križevce – rekao je Popijač.

Robert Radamant rekao je kako je zanimljivo vidjeti kako svatko na svoj način interpretira umjetnička djela.

– Sve je počelo kada sam se doma počeo igrati s glazbom. Glazbu, koja je na nekoj normalnoj brzini, spustio sam je radikalno i nastalo je ovo što danas čujete, nešto sasvim drugačije. Slušajući to udubio sam se u to i pao sam u neke stanje meditacije. U tom nekom periodu sam bio na Petrovoj izložbi na kojoj su bile slične instalacije koje su mi se idealno spojile s glazbom. Zapravo je bila jedna jako spontana suradnja – rekao je Radamant.

Izložba možete pogledati od 17. do 29. listopada.

Img 20241017 Wa0043 Img 20241017 Wa0039 Img 20241017 Wa0041