Svake godine od 15. listopada do 15. studenoga traje manifestacija Mjesec hrvatske knjige, kada Gradska knjižnica Đurđevac nastoji još intenzivnije govoriti i promovirati knjige i čitanje. I ove godine djelatnice knjižnice pripremile su bogato izdanje Mjeseca hrvatske knjige, a sadržaja neće nedostajati za djecu, mlade ni odrasle.

Kao tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda. pod sloganom Pričaj mi… u cijeloj zemlji održat će se više od 2000 različitih programa koje su osmislile narodne, školske, visokoškolske i specijalne knjižnice, centri za kulturu, vrtići, instituti, izdavači.

– Kako bismo što kvalitetnije provodili programe, povezali smo se s mnogobrojnim suradnicima i partnerima u cilju popularizacija čitanja. Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga, poput raznih radionica, čitaonica te predavanja za djecu svih dobnih skupina, bit će tu i edukativnih predavanja, književnih susreta, promocija i kazališnih predstava te će svatko moći pronaći ponešto za sebe – rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Tijekom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige svaku srijedu od 10,00 do 12,00 sati organizirane su dječje pričaonice za najmlađe, dok se kreativne radionice za predškolce održavaju četvrtkom od 18,00 do 19,00 sati.

Plakat 3