Policajac koji je u subotu sudjelovao u zaustavljanju vozača ukradenog vozila u središtu Zagreba teško je ozlijeđen, a vozač je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija.

Dvadesetogodišnjaka terete za krađu automobila na štetu trgovačkog društva, prisilu prema trojici policajaca zagrebačke Jedinice specijalne i interventne policije te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine.

Policajcu koji je nastradao prilikom potjere za vozačem ukradenog automobila liječnika pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica, gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda.

Policija navodi da osumnjičenik tijekom kriminalističkog istraživanja nije imao primjedbe na njezino postupanje, nije imao vidljive ozljede, niti su one utvrđene liječničkim pregledom te je predan u policijski pritvor.

Policija je u subotu oko podneva na početku Ilice pokušala zaustaviti vozača u dan ranije ukradenom automobilu, no udario je u policijski kombi. Policajac ga je tada pokušao uhititi, ali je nastavio vožnju vukući policajca do Tomićeve ulice.

Filmska potjera okončana je u Dalmatinskoj ulici, gdje se vozilo zabilo u zgradu nakon čega su policajci svladali vozača.