U sklopu Dječjeg tjedna danas su na Trgu Josipa Jurja Strossmayera održane biciklističke igre za djecu.

Sudjelovao je velik broj djece koja su na biciklima savladavala brojne, djeci već poznate igre u pokretu s ciljem da nauče voziti bicikl i razviju sigurnost na biciklu.

Biciklističke igre provele su certificirane odgojiteljice Marina Nemčić, Marina Filipčić i Ružica Bjeličić koje su vodile djecu kroz ove igre, a važno je naglasiti da su svi sudionici sve uspješno savladali.

Biciklističke igre su inače pedagoška metoda učenja kroz igru koja je razvijena u danskim dječjim vrtićima, a Grad Križevci prvi je grad u Hrvatskoj koji je uveo ovaj model. Organizator ovog događaja bio je Grad Križevci u suradnji s Dječjim vrtićem Križevci i Dječjim vrtićem Zraka sunca.

Biciklističke Igre Kž (1) Biciklističke Igre Kž (2) Biciklističke Igre Kž (3) Biciklističke Igre Kž (4) Biciklističke Igre Kž (5) Biciklističke Igre Kž (6) Biciklističke Igre Kž (7) Biciklističke Igre Kž (8) Biciklističke Igre Kž (9) Biciklističke Igre Kž (10) Biciklističke Igre Kž (11) Biciklističke Igre Kž (12) Biciklističke Igre Kž (13) Biciklističke Igre Kž (14)