Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Svjetskog dana učitelja nagradilo je one najuspješnije u protekloj školskoj godini, a među njih 505 našla su i dva đurđevačka nastavnika.

Radi se o Branku Pleadinu i Tihomiru Robotiću iz Strukovne škole Đurđevac koje je ovaj tjedan prigodno ugostio i gradonačelnik Hrvoje Janči sa svojim suradnicima, a prijemu je prisustvovao i ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar.

– Od srca vam čestitam. Iznimno sam ponosan na vaš rad i trud, ali i rad svih ostalih učitelja, nastavnika i stručnih djelatnika koji kvalitetu školstva na području Đurđevca dižu na višu razinu. Nagrada Ministarstva samo je dodatna potvrda kako se u Strukovnoj školi provode kvalitetni redovni i dodatni programi. Poziv nastavnika i profesora jedan je od najodgovornijih u našem društvu, a upravo je njihov rad i zalaganje garancija da će naša djeca sutra postati vrijedni i odgovorni članovi zajednice, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ravnatelj Špoljar zahvalio je gradonačelniku na kontinuiranoj suradnji i podršci. Profesori su posebno istaknuli važnost projekt Centra kompetentnosti koji se provodi u školi, a preko kojeg je osigurano da učenici u novom prostoru i na najsuvremenijoj opremi uz najbolje nastavnike mogu učiti i razvijati svoje talente kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

Gradonačelnik je zaključno dodao kako Grad Đurđevac prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje pa tako osim što ulaže u osnovnoškolski i srednjoškolski sustav, veliki napori uloženi su i u to da Đurđevac postane sveučilišni grad.

– Cilj nam je u suradnji sa Sveučilištem Sjever povećati broj studija koji se provode u Đurđevcu, a u budućnosti nam je želja da Đurđevac ima svoj tehnološki park i studenski kampus s restoranom. Želja nam je imati i svoju vlastitu glazbenu školu, pa smo na tragu ostvarenja tog plana kupili i zgradu FINA-e, rekao je.

Nakon službenog prijema gradonačelnik im je uručio prigodne poklone.