Gledamo isključivo na to kako uzeti šest bodova u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice, izjavio je Ivica Olić, izbornik hrvatskih nogometaša do 21 godine, uoči susreta u Koprivnici protiv Andore U21.

Ispred Hrvatske U21 su posljednje dvije kvalifikacijske utakmice skupine G za odlazak na Europsko prvenstvo. Obje će se odigrati u Koprivnici, a mladi igrači Hrvatske će prvo dočekati vršnjake iz Andore. Ogled je na rasporedu u petak s početkom u 18 sati.

“Ova prva utakmica protiv Andore je najvažnija jer s obzirom na to da je protivnik takvog renomea, svi vide samo pobjedu i to su najteže utakmice za igrače i za nas trenere da ih se pripremi i maksimalno motivira”, rekao je izbornik Olić i naglasio što bi moglo biti najvažnije.

“U prvoj utakmici protiv Farskih Otoka smo vidjeli koliko je važno ući dobro u susret, da budeš u svakom duelu spreman, da na vrijeme zabiješ gol takvim suparnicima i da se ne podcijeni nikoga. Sav fokus u ova tri dana koji smo imali na treninzima jest da maksimalno kontrolirano i spremno uđemo u utakmicu i da uzmemo ta tri boda koja su nam ključna“, rekao je Olić.

Hrvatska U21 je trenutačno treća na ljestvici sa 16 bodova. Ispred nje su Grčka U21 s bodom, ali i utakmicom više. Uvjerljivo prvi je Portugal U21 s 21 bodom. U posljednjem kvalifikacijskom ogledu, također u Koprivnici, Hrvatska U21 igra baš protiv Grčke.

“Cilj su uvijek tri boda i ići na pobjedu. Potrudit ćemo se maksimalno iskoristiti sve šanse. Mislim da će svima nama biti lakše jer igramo zadnja dva susreta na domaćem terenu, a i osjećamo da je sada momčad složnija i u većem zajedništvu nego prije. Mislim da će sve biti dobro”, dodao je hrvatski U21 reprezentativac Ante Crnac.