Kvalifikacijama najjačeg FIG programa u petak započinje spektakl ritmičke gimnastike u Košarkaškom centru Dražen Petrović – 8. FIG Aura Cup.

Najjače natjecanje u ovom sportu u Hrvatskoj koje je i u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije (FIG) ove godine u tri dana okupit će 300 ritmičarki iz 18 zemalja svijeta, a ulaz u Cibonu od petka do nedjelje slobodan je za sve ljubitelje sporta.

“Od jutra do mraka smo u pogonu, cijeli tim naporno radi, stresno je, ali jako se veselimo i jedva čekamo da natjecanje krene. Danas popodne su i prvi treninzi, ali u Areni Zagreb gdje inače naš klub GK Aura trenira budući da zbog zauzetosti Cibone u nju organizacijski tim ulazi tek večeras od 22 sata. Očekujemo da ćemo nakon cijele noći rada na uređenju dvorane do 6 sati ujutro biti gotovi sa svime. Prošle godine nam je trebalo i malo više vremena, nadam se da ćemo ovaj put do 6 biti gotovi. Nema veze, spavala sam prošlu nedjelju, pa valjda ne moram ovaj petak“, kroz smijeh će Nika Crevatini, glavna organizatorica natjecanja koja je prije devet godina i pokrenula ovaj veliki projekt, a danas je uz veliki organizacijski dio posla čeka i onaj nove izbornice hrvatske seniorske reprezentacije, ali i nastupi čak 60 ritmičarki njezinog Gimnastičkog kluba Aura.

“U FIG seniorskom dijelu turnira predstavljat će nas dugogodišnja reprezentativka Tamara Artić iz GK Vindije i mlada Gresa Ramadani iz GK Aura kojoj će ovo biti prvi seniorski nastup na Auri. Prošle godine osvojila je juniorsko srebro. Reprezentaciju u juniorskoj konkurenciji činit će Ana Jurković iz GK Maksimir, Iana Benčić iz KREG Galatea i Vita Franov iz KRG Sirena. Što se tiče GK Aure, Nika Pfeifer imat će premijerni juniorski nastup na FIG dijelu turnira zbog čega sam baš uzbuđena, a tu su i naše FIG seniorke Lua Cizel i Siena Gančev, ali i niz mladih nada našeg kluba.“

Subotnje svečano otvaranje natjecanja kreće od 17 sati, od 17:20 slijedi finalni rasplet FIG juniorki, a onda od 19:05 i finale seniorki. Kraljica i princeza Aura Cupa bit će okrunjene u 20:55, a tu čast imat će naš proslavljeni olimpijac iz sportske gimnastike, Tin Srbić.